Over Roermond en omgeving

Ligging

 In Midden-Limburg, de slanke taille van 's lands meest zuidelijke provincie, vind je de statige stad Roermond. Roermond is het best bewaarde geheim van Limburg. Struinend door het designer outlet, waan je je in een grote metropool, fietsend langs de uitgestrekte Maasplassen bekruipt het vakantiegevoel je. Zeker als het zonnetje meewerkt. Roermond en regio zijn een meerdaagse (city) trip meer dan waard!

 

Centraal

Roermond is zeer centraal gelegen. Het ligt vlakbij de Belgische en Duitse grens, dus het buitenland is letterlijk om de hoek. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas en haar omgeving wordt gedomineerd door schitterende, grensoverschrijdende natuurparken. Het centrum van Roermond ligt pal aan een uitgestrekt waterrecreatiegebied: de Maasplassen.

 

Beste Binnenstad

In 2009 is de Midden-Limburgse stad verkozen tot Beste Binnenstad in de categorie middelgrote steden. En daarna alleen nog maar mooier en beter geworden. Heel gek is dat niet, als je kijkt naar het uitgebreide en diverse aanbod op het gebied van winkels en horeca. Daarnaast sieren veel monumentale gebouwen, imposante kerken en prachtige pleinen de Roermondse binnenstad. De stad heeft een aantrekkelijk winkelcentrum met promenades, gezellige terrassen en een ruim aanbod van restaurants.

 

 

 

Rijke historie

 Roermond is een stad met een historisch rijk verleden. Dat verleden begon al in de Romeinse tijd toen de stad een nederzetting aan de Roer was. Later kreeg de nederzetting stadsrechten, in de late middeleeuwen werd Roermond een Hanzestad, en later zelfs een van de vier hoofdsteden van het oude Hertogdom Gelre, tweede in omvang en grootste qua handel. De stad viel door de eeuwen heen onder bestuur van maar liefst 5 verschillende landen; Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en vervolgens het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Shop until you drop

 Alsof het allemaal nog niet genoeg is staat Roermond ook nog eens bekend als een echte internationale shopstad! Het winkelaanbod is bijzonder uitgebreid en veel speciaalzaken en boetiekjes zijn gevestigd in monumentale panden in het historische hart van de stad. Diverse gigantische megamalls zoals de 'Huis en Tuin Boulevard' en het 'Retailpark' liggen net buiten het centrum. Maar 'Het Kazerneplein' en het landelijk bekende 'Designer Outlet Centre' liggen op enkele minuten loopafstand van de binnenstad.

 

Ontdek het zelf 

 De combinatie van natuur, watersport, cultuur en shoppen maakt Roermond tot een unieke stad, die absoluut de moeite waard is om eens te bezoeken. Ga gewoon eens een paar dagen naar Roermond en ontdek zelf wat deze gezellige, energieke stad allemaal te bieden heeft!
Download
Algemene voorwaarden B&B 'Elegance
Algemene voorwaarden B&B Elegance.pdf
Adobe Acrobat document 221.6 KB